Piña Colada
Hozzávalók: fehér rum, kókusz szirup,ananászlé, tejszín.
Belerakom a shakerbe a jeget, rátöltöm a tejszínt (kb.2-3cl), 6cl fehér rumot, 1-2cl kókusz pürét vagy kókuszlevet (én ebben bízom, ha beszerezhető), és 1,5 dl ananászlevet, összerázom és szűröm egy tulipán pohárba, amibe jégdarát vagy zúzott jeget teszek és rátöltöm a shaker tartalmát. Díszíteni ananásszal, koktélcseresznyével, karambolával és hasonló gyümölcsökkel lehet, ki mennyire kreatív.
Swimming Pool
Hozzávalók: vodka, fehér rum, blue curacao, kókusz szirup, ananászlé, tejszín.
Nos a Swimming pool három összetevő miatt tér el a Piña Colada-tól, hasonló képen shakerben készítem. A hozzávalókat shakerbe töltöm (a blue curacao kivételével), összerázom és az elöző koktélhoz hasonlóan jéggel teli pohárba töltöm. A Blue curacao-t kissé forgatva a poharat, óvatosan a pohár pereménél végigcsurgatom. Dísziteni a képeken látott módon lehet, bár aki kreatív az kék színű cukor krusztával (tropical blue szirupba belemártjuk a pohár száját, közvetlen utána kristálycukorba mártjuk és hagyjuk kicsit szikkadni) is feldobhatja a látványt. / a Piña Colada-nál látható a fotón barnacukor kruszta /
White Lady
Hozzávalók: gin, cointreau, zöld citrom leve.
A legegyszerübb shakerben elkészíteni, amibe jeget rakok ráöntöm a 2 cl gin-t, a 3.5 cl cointreau-t és a 0,5 cl zöld citrom (lime) levét, összerázom és szűröm. Hűtött "Y" pohárba szolgáljuk fel.
Blue Lady
Hozzávalók: gin, blue curacao, zöld citrom leve.
Elkészíteni ugyan úgy kell mint a White Lady-t, csak az összetevőkben van különbség. Színe azúrkék, az egyik legszebb színü koktél. Díszités nélkül is eszkluzív megjelenésü.
Blue Lagoon
A kék lagúna az egyik legkönyebb koktél egyike, elkészítése rendkivűl egyszerű. Itatja magát, de tűző napon nem ajánlom, csúnya vége lehet :), színe égszínkék vagy mint a neve is erről árulkodik kristálytiszta lagúna szinű. Pohárba zúzott jég, 2 cl vodka, 2 cl blue curacao, feltöltve pezsgővel (szokták sprite-tal vagy limonádéval is feltölteni ekkor emelni kell az alkohol mennyiségét - 4cl vodka, 2cl blue curacao-, ez kevésbé ütős, de ízvilágban mindhárom összetevővel kifogástalan).
Szirupok használatakor mindinkább minőségi szirupot vagy pürét használok a Fabbri Mixybar szirupot és a Mixer koncetrátumot (pürét) tudom ajánlani, mindkettővel évekig dolgoztam a színvonalas és nagy forgalmú helyeken. Üzleteinkben (étterem és szórakozóhely) jelenleg is a Mixer termékeit használjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése