2012. november 30., péntek

Ételek 1.0 - Eperkrémleves,sült csirkemell libamájjal,csokis szív

Ahogy ígértem itt az ételsor. 
 
Eperkrémleves
 
Eperkrémleves
Az eperkrémleves nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell hozzá szakértelem. Fagyasztott eperből szoktam csinálni, ha nincs friss. Összeturmixolom az epret cukorral, 3 dl tejszínnel és 4 dl tejjel. Ha krémes lett, készen is van, kb. 5 perc az egész és fogyasztható is. Én télen is szoktam készíteni nem csak nyáron. Ha meg akarjuk bolondítani akkor pár szem mentalevelet is beledobhatunk a turmixba. 
 
Sült csirkemell, gombás libamájjal, steak-burgonyával.

Sült csirkemell, gombás libamájjal
Ez már nem az 5 perces kaja :) de rendkívül finom.
Serpenyőben készítem az ételt, úgy gyorsabb mintha sütőben készülne, persze úgy is el lehet készíteni. A hússal nincs sok dolgunk, egy sima roston sült csirkemellről van szó, fűszersóval befűszerezem, aprított fokhagymával megszórom és megsütöm (lehet pácolni is elötte). Közben lepirítom a hagymát (vörös- és fokhagyma), hozzáadom a gombát, befűszerezem (só, feketebors, nagyon kevés pirospaprika, és szoktam bele tenni egy sűrített paradicsomot is). Amíg ez kis lángon(!) sül, apró(!) kockára vágom a libamájat. Ha a gomba félig kész, belerakom a libamájat is és készre sütöm az egészet (a libamájnak nem kell sok idő nem szabad megégnie). A köretnek steak-burgonyát csinálok, héjában megfőzöm a burgonyát, majd 4-6 gerezdre vágom és olajban megsütöm (steak-fűszersót vagy csak sót használok). A kép alapján tálalom. Fejedelmi étel.
Elkészítési idő kb. 50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
-  60 dkg filézett csirkemell (4x15dkg-os)
- só, bors, pirospaprika, fűszersó (ízlés szerint), sűrített paradicsom 70 gr.
- 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma
- 0,5 kg csiperke gomba
- 30 dkg libamáj
- 1 kg burgonya
 
 
Ruccola saláta, szárított paradicsommal

Ruccola saláta
A Ruccola egy vitaminokban igen gazdag levélzöldség, manapság fittness körökben is felkapott salátaféle. Közép és Dél-Európában honos.
 
Egészen kiváló az íze, főleg szárított paradicsommal és egy kis málnaecettel megpermetezve. Főételek mellé, de akár önállóan is szoktam fogyasztani.
 

 
Rumos csokis szív
 
Csokokádés szív
A desszert gyorsan elkészíthető, szükségünk van:
- 0,5 kg darált háztartási keksz
-10 dkg vaj
- 1 teáskanál rum aroma
- 10 dkg porcukor
- 2 púpozott evőkanál kakaó
- kb. 1,5dl meggylé
 
A kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóval, vajjal, majd a rum aromát hozzáadjuk a meggyléhez és annyit öntünk a kekszhez amennyit felvesz, amíg gyúrható nem lesz. Nem legyen híg mert akkor nem tudunk vele dolgozni! Ha ez készen van, lapítjuk a kész masszát és szív alakú formával szaggatjuk ki. Ha ezzel megvagyunk jöhet a tortabevonó vagy az olvasztott csokoládé. Egy rácsra helyezzük a sziveket és meglocsoljuk őket az olvasztott csokoládéval (azért kell a rács, hogy a felesleges csokoládé lecsurogjon). Ha kész mehet a hűtőbe és ha megdermedt, lehet tálalni. A tetejét epres mázzal díszíthetjük. Egészen kiválóan néz ki. Nem?
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése