Ahogy ígértem itt az ételsor.
Eperkrémleves
Eperkrémleves |
Az eperkrémleves nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell hozzá szakértelem. Fagyasztott eperből szoktam csinálni, ha nincs friss. Összeturmixolom az epret cukorral, 3 dl tejszínnel és 4 dl tejjel. Ha krémes lett, készen is van, kb. 5 perc az egész és fogyasztható is. Én télen is szoktam készíteni nem csak nyáron. Ha meg akarjuk bolondítani akkor pár szem mentalevelet is beledobhatunk a turmixba.
Sült csirkemell, gombás libamájjal, steak-burgonyával.
Sült csirkemell, gombás libamájjal |
Ez már nem az 5 perces kaja :) de rendkívül finom.
Serpenyőben készítem az ételt, úgy gyorsabb mintha sütőben készülne, persze úgy is el lehet készíteni. A hússal nincs sok dolgunk, egy sima roston sült csirkemellről van szó, fűszersóval befűszerezem, aprított fokhagymával megszórom és megsütöm (lehet pácolni is elötte). Közben lepirítom a hagymát (vörös- és fokhagyma), hozzáadom a gombát, befűszerezem (só, feketebors, nagyon kevés pirospaprika, és szoktam bele tenni egy sűrített paradicsomot is). Amíg ez kis lángon(!) sül, apró(!) kockára vágom a libamájat. Ha a gomba félig kész, belerakom a libamájat is és készre sütöm az egészet (a libamájnak nem kell sok idő nem szabad megégnie). A köretnek steak-burgonyát csinálok, héjában megfőzöm a burgonyát, majd 4-6 gerezdre vágom és olajban megsütöm (steak-fűszersót vagy csak sót használok). A kép alapján tálalom. Fejedelmi étel.
Elkészítési idő kb. 50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg filézett csirkemell (4x15dkg-os)
- só, bors, pirospaprika, fűszersó (ízlés szerint), sűrített paradicsom 70 gr.
- 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma
- 0,5 kg csiperke gomba
- 30 dkg libamáj
- 1 kg burgonya
Ruccola saláta, szárított paradicsommal
Ruccola saláta |
A Ruccola egy vitaminokban igen gazdag levélzöldség, manapság fittness körökben is felkapott salátaféle. Közép és Dél-Európában honos.
Egészen kiváló az íze, főleg szárított paradicsommal és egy kis málnaecettel megpermetezve. Főételek mellé, de akár önállóan is szoktam fogyasztani.
Rumos csokis szív
Csokokádés szív |
A desszert gyorsan elkészíthető, szükségünk van:
- 0,5 kg darált háztartási keksz
-10 dkg vaj
- 1 teáskanál rum aroma
- 10 dkg porcukor
- 2 púpozott evőkanál kakaó
- kb. 1,5dl meggylé
A kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóval, vajjal, majd a rum aromát hozzáadjuk a meggyléhez és annyit öntünk a kekszhez amennyit felvesz, amíg gyúrható nem lesz. Nem legyen híg mert akkor nem tudunk vele dolgozni! Ha ez készen van, lapítjuk a kész masszát és szív alakú formával szaggatjuk ki. Ha ezzel megvagyunk jöhet a tortabevonó vagy az olvasztott csokoládé. Egy rácsra helyezzük a sziveket és meglocsoljuk őket az olvasztott csokoládéval (azért kell a rács, hogy a felesleges csokoládé lecsurogjon). Ha kész mehet a hűtőbe és ha megdermedt, lehet tálalni. A tetejét epres mázzal díszíthetjük. Egészen kiválóan néz ki. Nem?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése