Ma gesztenyét sütöttem :)
Megmostam a gesztenyéket és két óra hosszára beáztattam vízbe. Ez azért szükséges, hogy a héja megpuhuljon...
Szép sorjában beleraktam a tepsibe és 200 °C-on 20 percig sütöttem.
Amikor kész a frissen megsült gesztenye szépen lejön a héja, papírzacskóban célszerű tárolni, ha esetleg késöbb fogyasztjuk. Frissen a legfinomabb, de hidegen sem rossz :)
Megmostam a gesztenyéket és két óra hosszára beáztattam vízbe. Ez azért szükséges, hogy a héja megpuhuljon...
Leöntöttem róla a vizet.
Azután ami fontos, be kell vágdosni a gesztenyéket, mondhatom úgy is, hogy egy keresztet vágok rájuk, ez azért szükséges mert a nagy hőtől szétrobbanhatnak sülés közben. És persze így könnyebben is tisztíthatjuk meg a héjától.
Nekem hőlégkeverős sütőm van, így nekem nem kell - de akinek sima gázos vagy elektromos sütője van - azoknak nem árt sülés közben egyszer-kétszer megforgatni a gesztenyéket, hogy mindenhol megsüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése