2012. december 1., szombat

Gesztenyesütés

                                                        Ma gesztenyét sütöttem :)

Megmostam a gesztenyéket és két óra hosszára beáztattam vízbe. Ez azért szükséges, hogy a héja megpuhuljon...

 
Leöntöttem róla a vizet.

 
Azután ami fontos, be kell vágdosni a gesztenyéket, mondhatom úgy is, hogy egy keresztet vágok rájuk, ez azért szükséges mert a nagy hőtől szétrobbanhatnak sülés közben. És persze így könnyebben is tisztíthatjuk meg a héjától. 
 
 
 
                      Szép sorjában beleraktam a tepsibe és 200 °C-on 20 percig sütöttem.

 
Nekem hőlégkeverős sütőm van, így nekem nem kell - de akinek sima gázos vagy elektromos sütője van - azoknak nem árt sülés közben egyszer-kétszer megforgatni a gesztenyéket, hogy mindenhol megsüljön. 

 
Amikor kész a frissen megsült gesztenye szépen lejön a héja, papírzacskóban célszerű tárolni, ha esetleg késöbb fogyasztjuk. Frissen a legfinomabb, de hidegen sem rossz :)

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése