2012. december 3., hétfő

Kacsa-steak és Báránysült

                     Ha nem tudod mi lesz még az ünnepi étel, ajánlok két fejedelmi ételt.

                    Kacsa- steak roston burgonyapürével



Duck steak
 
  Hozzávalók:
                                      Kacsamell filé, 1 gerezd fokhagyma, bors, rozmaring,
                               őrölt gyömbér, olivaolaj, 6 evőkanál szójaszósz, só, burgonya

Elkészítés:
   
A fokhagymával bedörzsöljük a kacsamellet. Ezután borssal és gyömbérrel befűszerezzük. Az olajba teszünk aprított rozmaringot, összekeverjük a szójaszósszal és legalább 30 percig pácoljuk benne.
A kacsamellet kivesszük a pácléből, lecsöpögtetjük, majd egy serpenyőben vagy rostlapon sütjük, csak enyhén sózzuk be(!). Sütés közben többször megforgatjuk és vízszintesen bevághatjuk (ez nem muszáj). A kacsát rozéra kell sütni. Kacsamellet mártással is készíthetjük, de körettel laktatóbb. Burgonyapürével vagy hasábburgonyával is egészen kiváló.
 
 
Sült bárány párolt zöldségekkel
 
 

Roasted lamb

                                                                        Hozzávalók:
                       bárányhús,rozmaring, fokhagyma,lilahagyma,citrom,olaj, só, zöldségek
         
          Elkészítése:
    A bárányt szintén pácolni kell. Fokhagymát, reszelt citromhéjat, a citrom levét, olajat és az apróra vágott rozmaringot összekeverjük és ebben a páclében minimum két órára hűtőbe tesszük a húst. Pácolás után kivesszük a bárányt és alaposan megsózzuk. Szeletelt lilahagymával együtt tepsibe vagy serpenyőbe helyezzük a bárányt és 200 ºC-on alufóliával letakarva 1-1,5 órán keresztül sütjük. Egy óra elteltével levehetjük az alufóliát, hogy szép piros legyen a bárányunk. Tálalás elött negyed órát pihentessük. Köretnek párolt zöldségeket készíthetünk. Bébirépát, karfiolt, gyöngyhagymát, brokkolit, cukkinit is (ízlés szerint) párolhatunk hozzá.
 
Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése