2012. április 11., szerda

Cocktail's

Cuba Libre





Maga a koktél a Kubából származik, körülbelül az 1900-as évekre tehető a keletkezése - mikor is Kuba felszabadult a spanyol uralom alól. Ez idő tájt Kuba szigetére - amerikai katonák Coca-Cola-t vittek magukkal - és a két ital (kubai rum + cola) keveredéséből jött létre a Cuba Libre. Jelentése: Szabad Kuba

A Cuba Libre ahogy én készítem:

Veszek egy Highball vagy Collins poharat (long drinkes), beleteszem a függőlegesen gerezdekre vágott
lime-t és tömőfa (muddler) segítségével óvatosan kinyomkodom, félig töltöm jéggel a poharat rátöltöm a 6 cl fehér rumot, ezután feltöltöm a poharat Coca-Colával. Díszítésnek elegendő a képen is látható lime és narancshéj karika. Ha valki kreativabb akkor bárkés segítségével spirálokkal is díszíthet.



                                                         Tequila Sunrise






Az egyik legegyszerübben elkészíthető koktél, mind látványában, mind ízvilágában egy színes, könnyű és ízletes koktél.

Legegyszerübb és leglátványosabb ha nem egy szimpla long-drinkes pohárban készítjük, hanem egy tulipán (hurrikán) pohárba. Feltöltöm a poharat félig száljéggel, belerakom a 6 cl tequilát (ehhez ragaszkodok, sok helyen kispórolják), majd a poharat feltöltöm narancslével és a legvégén rálocsolom a kb. 1 cl grenadint (gránátalma szirup). Díszítésnek narancskarikát koktélcseresznyét és uborkát használtam, de lehettek kreativabbak is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése