2012. április 20., péntek

Tudatlanság és Siker

Tudatlanság:
Mint tudjátok az V.kerületben dolgozok (aki nem tudta most már tudja) :)  Egy számomra nagyon fontos embernek van ma a születésnapja, és mivel tudom, hogy mi a kedvenc virága gondoltam meghozatom...

Egyik kollégámat kiküldtem a virágüzletbe, hogy hozzon egy cserép tölcsérjázmint. Ő elindult...., a közelünkben van néhány virágbolt ahol megkérdezte, hogy kapható e a növény. Felírtam papírra a biztonság kedvéért...
A sztenderd válasz az volt, hogy "sajnos nincs".
Ezután feltünt kollégámnak, valójában nem is tudják az eladók, hogy miről is van szó és mi az a virág amit keres. Mindenféle más cserepes és vágott virágot szerettek volna rátukmálni :) Néhány eladó - akik talán önmagukra is kritikusak (de mindenképpen őszinték)  - bevallották, hogy még nem is hallottak róla. Volt olyan eladó aki úgy tett mintha tudná, de sületlenségeket beszélt :)

Hangsúlyozom: XXI.század, internet világa, szakma-foglalkozás-munkahely.
Nos biztosan ezeknek az eladóknak csak időtöltés a munkahelyen való "részvétel"...

Kicsit bosszantónak találom, hogy egy virágüzletben tengődő, unatkozó eladó (ha már ez a "szakmája", de legalábbis foglalkozása) akkor fogalma se legyen az általuk forgalmazott virágok fajtájáról...
Mert interneten rákeresve, igenis van az üzletükben ez a fajta, csak épp az alkalmazottjai nem tudnak szegény virágbolt tulajdonosnak a saját árukészletéről... Így nehéz az értékesítés is (csendben kérdezem: talán ezért mennek tönkre az üzletek? ) ha egy nem hozzáértő dolgozik bizonyos pozícióban!?

Siker:
Nos az V.kerületben 9 virágboltból senki.... csupán 1 azaz egy hely a környéken az ahol szakértő eladó dolgozik és itt sikerült megvásárolni a virágot... Ez a hely a VIII.kerületben van :) Ezt a helyet ajánlom mindenkinek aki egzotikusabb növényt vásárolna és szakszerű, hozzáértő kiszolgálásra vágyik. Ja! És ha nincs készleten valami akkor 2 napon belül leszállítják! Azt gondolom, így kell hozzáállni a vevőkhöz.

Az üzlet amelyben bízom és ajánlom:

VIRÁGÉLMÉNY
1088 Budapest, Rákóczi út 27/b
Tel: +36 1 388 2274


                                Tölcsérjázmin (latin neve: Dipladenia Sundeville)



Mexikóból származik, virágának színe általában piros, de rózsaszín, fehér, sárga és ibolyakék (ezek ritkák de beszerezhetőek).
Tartása igen egyszerű, meleget szereti, de a tűző naptól védeni kell, inkább a félárnyékos helyet ajánlom a számára. Télen radiátor mellett, világos helyen érzi jól magát. Nyáron a szabadban kiültetve vagy dézsában nevelve hatalmas növénnyé fejlődik. Ha szereti a helyét szinte folyamatosan virágzik. Kúszónövény ezért támasztékra van szüksége, akár 2-3 méter magasra is felkúszik. Átültetni tavasszal kell, humuszos, tőzeges, laza, könnyű szerkezetű talajt igényel. Öntözni mérsékelten szabad, de földjét sose hagyjuk teljesen kiszáradni. Ne féljünk metszőollót használni, jót tesz neki ha visszametszük... erősebb, intezívebb fejlődést tudunk így biztosítani. Szaporíthatjuk fejdugványozással, kb. 25 °C -on, gyökereztetőhormon segítségével szinte biztos a siker.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése